top of page

Socis, envieu els vostres escrits i opinions al Email pbgsegur@gmail.com i ho publicarem en aquest espai (recordeu, de tot allò que afecta a la nostra Penya i al món Barça). No oblideu de donar títol al comentari. Com que sempre s'indicarà el nom i cognom de l'autor/a, doneu-nos la  vostra autorització per poder publicar-los.

IMG_0761.JPG

El 19 de febrer de 2012 es va inaugurar la placa de l'escut de la nostra Penya en el Camp Nou, ubicat en la Porta 30.

EL COMIAT DE MESSI

 

Un Club com el FC BARCELONA, amb més de 100 anys d’història i un fort arrelament amb la societat del seu entorn, a la força ha d’haver passat per moments rellevants i haver acollit uns quants futbolistes d’altíssim nivell. Seria injust voler fer un ranking de quin ha estat el millor i de qui està per davant de l’altre, Alcántara, Samitier, Kubala, Cruyff, Messi, i més que vulgueu afegir, han ajudat a que el Club dones passos endavant i s’anés fent cada dia més fort, important i referencia del mon del futbol.

Dit això, Messi és un punt i part, dels esmentats és el que més anys ha estat al Club, 21 anys dels quals 18 ho han estat com a professional, ha batut tots els records personals que es poden batre, i ha aconseguit amb el Barça l’estratosfèrica xifra de 35 títols de màxim nivell, per no parlar de les meravelloses tardes i nits de futbol que ens ha regalat, que tot plegat ha portat al Club a les més altes quotes d’èxit i reconeixement mundial.

 

Malgrat això, els futbolistes no serien res sense un equip que els acompanyes i un club que els recolzes, i dissortadament el nostre Club ha passat al llarg de la seva historia moments molt crítics que ha obligat als seus dirigents a prendre decisions que només el pas del temps ha dit si han estat encertades o no, i en això estem.

 

Et desitgem que siguis feliç allà on estiguis i torna aviat. Moltes gràcies per tots el que ens has donat.

Lluís Conejos (agost 2021)

BREU HISTÒRIA DE SEGUR DE CALAFELL

 

Moltes persones creuen que Segur de Calafell és la conseqüència del projecte d’urbanització de l’any 1946. Això és quelcom totalment fals. Molt abans, el segle XIII, per ser més exacte, el 1209 un primer document cita el nucli de Segur. El document està escrit en llatí i diu: “ castri Securis in terminio castri de Cubelles”, que significa “el castell de Segur dins del terme del castell de Cubelles”.

 

Aquest castell de Segur era segurament la torre que fins 1972 formava part de l’anomenada Casa Vella.

El 1238 el nom de Segur torna a aparèixer en un altre document, en el que un tal Guillem de Crebai cedeix al monestir de Sant Cugat totes les propietats que té a Segur. El document escrit també en llatí diu: “in domo de Segur, que est infra terminus castri de Cubelles.” “la casa de Segur que es troba dins del terme del castell de Cubelles.”

Com es pot comprovar, Segur de Calafell té més de vuit cents anys d’història.

 

Uns quants segles més tard, el 1787, el nom de Segur apareix al cens fet per a Floridablanca, on hi figuren trenta persones, el cens diu: “el pueblo de la quadra de Segur de Calafell” era un: “término romogo de dos casas no más.” Suposem que es tracta de la Casa Vella i la Casa Nova, actualment desaparegudes.

 

El nom Segur de Calafell no es torna a utilitzar fins el 1946.

 

La unió formal de Segur amb Calafell, s’origina a partir de la divisió provincial de 1833, fins aquesta data Segur i Cunit estaven integrats dins del terme de Cubelles, però la divisió provincial va fer coincidir el límit de la província de Barcelona i Tarragona amb el riu Foix, d’aquesta manera Segur i Cunit passen a la província de Tarragona i Cubelles resta a la província de Barcelona. Finalment no és fins 1842 en que es fa efectiva la unió de Segur amb Calafell, Cunit esdevé un nou municipi.

Propiciat per el “boom” del turisme, l’Ajuntament de Calafell, aprova el projecte d’urbanització dissenyat per l’arquitecte Baldric Tubau.

Gràcies a la gran influència de les germanes Desvalls, hereves de Lluís Desvalls, marquès d’Alfarràs, al qual pertanyia tota la superfície agrícola de la Quadra de Segur, i gràcies també a l’influencia dels seus respectius marits emparentats amb la família Primo de Rivera, el 1947 el bisbe de Barcelona, Gregorio Modrego inaugura el baixador de tren i les primeres obres.

 

Les tres úniques construccions que hi havia a Segur es van utilitzar: la Casa Vella com a escola fins el 1960, la Casa Nova com a oficina de Correus i caserna de la Guardia Civil, en quant a l’església de Sant Miquel, avui l’Ermita, que estava tancada des de 1936, es va restaurar i reobrir al culte. Avui ja no s’hi celebra el culte, aquest se celebra a l’església de l’Assumpció projectada per l’arquitecte Jaume Teixidó i Ballescà inaugurada el 1975 amb capacitat per a 1.200 persones.

Totes les dades estan extretes del llibret:

Petita història de Segur de Calafell

Magda Juncosa Romeu i Josep Pou Vallès

Editorial Mediterrània S.L. Barcelona 1999

Lluís Otero i Soler (març 2019)

QÜESTIÓ DE CONFIANÇA

 

De tan en tan, en el nostre animat xat de whatsapp “Colabora”, es susciten controvèrsies que tenen el seu recorregut, amb opinions i discrepàncies, i això és bo, perquè son símptoma de vitalitat i de interès per la Penya, clar està dins del límit de la correcció que es requereix, i el dia 4 de desembre se’n va produir un d’aquests col·loquis quan es va comunicar que no podríem disposar del local que ens cedeix l’ajuntament per veure el partit contra l’Espanyol.

Primer de tot vull aclarir que faig personalment les sol·licituds d’ocupació del local i que la comunicació amb les persones de l’ajuntament que se’n encarreguen és molt fluida i agradable. Quan hem sol·licitat el local i posteriorment no l’hem necessitat ho hem comunicat immediatament i ens ha estat agraït i tanmateix ens han tingut puntualment informats de qualsevol assumpte que afectes la nostra ocupació del local.

Entenc perfectament el neguit que produeix el no saber amb exactitud quin local ocuparem, i en quines condicions, quan acabin les obres del nou Centre Cívic, i aquí vaig, el nostre alcalde i soci de la Penya, Ramón Ferré, ja ens ha deixat en algunes ocasions apunts del com pot anar el tema, haurà més espai per totes les entitats i serà més fàcil de gestionar les necessitats de les mateixes, per tan, hem de pressuposar que s’hauran acabat els problemes que estem tenint aquest últim mig any. A més a més, en l’esmentat col·loqui, va intervenir donant tot tipus d’explicacions. Honestament no crec que ens tinguem de preocupar més del compte; dieu, per exemple, “que si no protestem ens quedarem sense local”, estic convençut de que no serà el cas, no m’imagino al Ajuntament de Calafell posant al Centre Cívic el nom de la nostra recentment desapareguda Montse Civit i alhora deixant sense local a la penya que ella va presidir fins el seu últim moment.

 

Quan em vareu demanar de ser president de la Penya vaig exposar que no em veia com la persona més adequada i un dels principals motius era que, degut al poc temps que portava residint fix a Segur, el meu escàs coneixement de l’entramat social i persones del poble em limitaria en l’exercici de la funció que m’encomanàveu, tal i com es pot veure en aquest cas en que tots el que heu parlat teniu més coneixement de causa que jo mateix. No obstant, deixeu-me dir que jo no tinc cap por en aquest sentit, me’n portaria una gran decepció si no fos així i donaria pas a un altre en el meu lloc, però estic segur que acabarem gaudint d’un local en millors condicions que l’actual (no és una queixa), en el que fins i tot podrem tenir major privacitat, és una QÜESTIÓ DE CONFIANÇA amb el que ens han promès.

Lluís Conejos (desembre 2018)

EL CAS SERGI SAMPER

 

Confirmada la continuïtat de Samper en el primer equip del Barça, per aquesta temporada, m’agradaria fer una reflexió sobre els nois que pugen del futbol base. Ell és un exemple paradigmàtic dels jugadors i jugadores que es formen en La Masia; en el Club des dels sis anys, ha passat per totes les categories, ha estat sempre entre els candidats a arribar al primer equip i ha sabut estar fidel a l’Entitat, rebutjant ofertes d’equips estrangers que farien dubtar a més de un, cosa que per desgracia ja ha passat un munt de vegades.

Arribar a dalt de tot és molt complicat en el Barça, s’ha de ser molt bo i que tot vingui de cara; com exemples d’aquesta dificultat els casos d’ell mateix, amb lesions i cessions desafortunades o Rafinha, a qui una greu lesió va tallar el moment en que s’estava assentant en el primer equip. A més a més volem que ja siguin titulars als 18 anys, sovint oblidem que Messi només n’hi ha un i que jugadors de la categoria de Xavi i Iniesta van tenir moltes dificultats, i d’altres com Busquets i Pedro van tenir el recolzament decidit d’un entrenador de la casa que creia fermament en el projecte del futbol formatiu del Club.

Bé, el que vull dir amb tot això és que, desprès de tant llarg trajecte, amb cessions incloses, el Sergi Samper i d’altres com ell, mereixen, com a mínim, una temporada en el primer equip. El Club no pot llençar per la finestra un treball de tants anys sense fer l’última prova, l’autentica, al costat de jugadors del màxim nivell i deixar que expressin el seu futbol. En cas contrari sempre ens quedarà la recança de no saber si haguessin pogut triomfar en el Barça, i més si després els veiem fer-ho a fora. D’altre banda seria la manera de demostrar a tots els nanos que pugen que no estan aquí per fer veure que som un Club modèlic, sinó que ho som de debò.

Lluís Conejos (setembre 2018)

SALUTACIÓ

(Aquest escrit va obrir la publicació d'aquesta web i com a tal el volem conservar com a record d'aquest fet)

Ja des del primer moment d’assumir la Presidència de la Penya vaig expressar el meu desig de comptar amb un instrument que ens apropés a tots, que fos el veritable canal de comunicació d’aquesta Junta, que permetés als associats estar al dia de tot el que passa en la Penya, que sigui una finestra oberta de casa nostra a l’exterior i que alhora ens permeti interactuar entre nosaltres mateixos.

El projecte de la web l’hem agafat amb la màxima il·lusió al temps que esperem donar-li la màxima utilitat. L’última paraula la teniu vosaltres, la utilització que en feu d’ella donarà sentit a la seva existència, és per això que us convidem a que hi entreu i hi navegueu, que ens digueu el què us agrada i el què no a fi de poder millorar-la, tots els suggeriments seran escoltats.

També hi tindreu veu, per això hem obert “Porta 30”. Potser alguns no ho sabeu però la Porta 30 del Camp Nou és on hi ha l'escut de la nostra Penya, i entrant per ella, en la nostra web, podreu dir la vostra de tot allò que afecta a la nostra Penya i al món Barça.

La Junta actual vol donar-vos les gràcies anticipades per la rebuda que li donareu. Endavant, entreu i mireu, sense por, com autèntics xafarders i crítics de la nostra gestió; bé, tampoc sigueu massa durs.

Lluís Conejos (setembre 2018)

bottom of page